Ferie med hund

Når du skal ta med deg hunden til utlandet, er det mye å tenke på.  Det er viktig å ha papirene i orden, og man må huske på eventuelle sykdommer. Dette gjelder selv med en kort tur over til Sverige.
Før reisen

Det kommer stadig forandringer i reglene til Mattilsynet om hvordan man reiser med dyr. Det er derfor viktig at du leser på Mattilsynet sin hjemmeside om hvilke regler om er aktuelle ved din reise.

I god tid før reisen må du ta kontakt med dyrelegen der du bor, dyrelegen vil opplyse deg om hva som må ordnes før reisen. Det stilles strenge krav for å føre dyr inn til Norge og det er veterinæren din som kan fortelle deg hvilke regler som gjelder for din reise. Når du skal ta med deg hund inn til Norge er det landet du er i før du kommer til Norge, som bestemmer reglene for din reise. Pass og ID-merking
Alle hunder som skal reise må ha godkjent EU pass og ID-merking. Dette får du hos veterinæren din. Dersom hunden reise fra land utenfor EU må du ha veterinærsertifikat.

ferie hund

Før innreise til Norge

For å unngå smittefare må alle hunder som skal inn til Norge få vaksine mot revenes dvergbendelorm 24-120 timer før ankomst. 

Når du ankommer flyplassen i Norge.

Når du lander på flyplassen må du gå på rødt i tollen og vise frem hunden(e) du har med deg.
Ha klar de nødvendige dokumentene tolletaten trenger, så blir det lettere for deg og dem.

Med god planlegging er det uproblematisk å reise med dyr, det er bare viktig å begynne planleggingen i god tid før reisen.

God sommer og god reise.

Romeo&Julie

Kilder: Mattilsynet, Tolletaten